Informații suplimentare
Producător | |
---|---|
Țară | |
Regiune | Bordeaux- Saint Emilion |
An | 2015 |
Soi | |
Tip | |
Cantitate | 0,75L |
RetuRO | da |
2.745,00 lei
100 puncte James Suckling
‘Acesta este cu adevărat ceva. Cam fără cuvinte când o gust. Prezintă arome evocatoare de pământ umed, coajă de stridii, praf, țiglă, mure și afine. Corp plin, tanini ultra-fini și o lungime și o intensitate atât de, atât de fine. Un vin în perfectă armonie. Complet. Greu să nu bei. Energic si echilibrat. ‘
2 în stoc (poate fi pre-comandat)
Producător | |
---|---|
Țară | |
Regiune | Bordeaux- Saint Emilion |
An | 2015 |
Soi | |
Tip | |
Cantitate | 0,75L |
RetuRO | da |
Château Pavie își are rădăcinile în epoca romană. La început, a fost cunoscut pentru cultura de piersici Pavie – de unde și numele transmis peste veascuri. Dar domeniul așa cum îl cunoaștem azi avea să prindă contur de abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, când negustorul Ferdinand Bouffard începe să cumpere parcelele din jurul proprietății sale, Domaine de la Sable, ajungând la 50 ha. Succesorul său, Albert Porte, unifică proprietățile și astfel prinde viață domeniul viticol Château Pavie. În 1943, el este cumpărat de familia Valette, iar după 12 ani i se acordă titlul de Premier Grand Cru Classé B. Apoi, în 1998, este cumpărat de Gérard Perse pentru $31 milioane, iar la clasificarea din 2012 promovează în categoria ”A”, devenind unul dintre cele patru domenii din Saint-Emilion deținătoare ale acestui titlu. Între timp, Perse a renovat complet crama, a construit un sistem nou de irigații și l-a luat pe Michel Rolland drept consultant. În consecință, vinul a început să fie mai concentrat, mai intens, mai extractiv. Astăzi, Château Pavie este cel mai mare Premier Grand Cru Classé din Saint-Emilion, cu peste 35 ha de vie cultivate cu Merlot, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon. Cel de-al doilea vin al domeniului se numește Aromes de Pavie. Familia Perse este, de asemenea, proprietară a Château Pavie-Decesse, Château Bellevue-Mondotte, Clos Lunelles și Esprit de Pavie. Vinul de la Château Pavie a suscitat numeroase controverse, cea mai cunoscută fiind cea din 2003, despre ”Parkerizarea vinului”, dintre criticul american Robert Parker și britanica Jancis Robinson. Aceasta din urmă l-a acuzat pe Parker că este prea părtinitor cu stilul lui Perse – vinuri concentrate, cu conținut mare de alcool. Descrierea ei, cu bătaie la Parker, suna așa: ”Arome supra-coapte, complet neapetisante. De ce? E dulce ca un Porto. Dar Porto-ul cel mai bun este din Duoro, nu din Saint-Emilion. Un vin ridicol, care aduce mai mult cu un Zinfandel recoltat târziu decât cu un vin roșu de Bordeaux, cu notele astea verzi, neplăcute… 12/20”. În timp, războiul mult mediatizat dintre cei doi critici s-a stins, iar Château Pavie s-a instalat definitiv în eșalonul vinurilor mari din Bordeaux.
Consiliere comenzi:
+40 755 080 028
+40 740 151 640
Orar:
Luni – Duminică
11:00 – 21:00
Galeria SUD PLAZA
Timișoara, România
office@vintoshop.ro