Informații suplimentare
Producător | |
---|---|
Țară | |
Regiune | Toscana |
An | 2019 |
Soi | |
Tip | |
Cantitate | 0,75L |
2.190,00 lei
Anul 201 a avut cele mai importante aspecte în gestionarea viței de vie și în selectarea strugurilor pentru a atinge calitatea Solaia.
Intervențiile de taiere, combinate cu recoltarea manuală atentă, au asigurat un potențial ridicat al strugurilor și caracterului grandios al soiului.
Odată intrate în pivnițe, strugurii sunt desciorchinați delicat, iar fructele, înainte de presare, au fost selectate cu atenție pe o masă de sortare; aici atenția la detalii a fost la maximul său, este de o importanță fundamentală ca numai strugurii perfecti să ajungă în rezervoarele de fermentare conică de 60 de hectolitri (1585 de galoni).
În timpul fermentației și al perioadei de contact cu pielea, mustul a devenit încet vin: în această fază a fost nevoie de multă grijă pentru a menține prospețimea și aroma, dar fără a neglija extragerea culorii și gestionarea taninilor care vizează eleganța și suplețea. Odată ce vinul a fost extras, a trecut printr-o fermentație malolactică completă în butoaie de stejar pentru a adăuga și mai multă finețe și plăcere la băut. Butoaiele, toate noi din stejar francez, iar perioada de îmbătrânire a durat 18 luni. În această perioadă, diferitele loturi, fermentate separat în funcție de soiul lor și de caracterul parcelelor individuale ale podgoriilor, și-au completat îmbătrânirea și apoi sunt amestecate împreună cu câteva luni înainte de îmbuteliere.
Wine Advocate 95/100 USA James Suckling 95/100 USA
Disponibil pentru precomandă
Producător | |
---|---|
Țară | |
Regiune | Toscana |
An | 2019 |
Soi | |
Tip | |
Cantitate | 0,75L |
Solaia este o podgorie de 20 de acri (20 de hectare) cu o expunere sud-vestică situată la o altitudine cuprinsă între 350 și 400 de metri (350-400 metri) deasupra nivelului mării și cu un sol pietros de „alberese” (calcar dur) și „galestro” ( argilă calcaroasă făinoasă) rocă Podgoria este situată la moșia Tignanello. Familia Antinori a produs acest vin pentru prima dată în anul 1978, iar cupajul inițial a fost 80% Cabernet Sauvignon și 20% Cabernet Franc, o formulă repetată în 1979. În anii următori, a fost introdus 20% Sangiovese și au fost efectuate anumite ajustări în relația dintre Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc până la soluționarea amestecului actual. Solaia este produsă doar în epocă excepțională și nu a fost produsă în 1980, 1981, 1983, 1984 și 1992.
Consiliere comenzi:
+40 755 080 028
+40 740 151 640
Orar:
Luni – Duminică
11:00 – 21:00
Galeria SUD PLAZA
Timișoara, România
office@vintoshop.ro
David (proprietar verificat) –
Good quality.